11/02/2018 — Mercun, Bunga Api Tertentu Dibenarkan Dijual:- Datuk Hasnan Hassan Reviewed by Perak BN on . Polis Perak mengeluarkan arahan melarang mana-mana individu memiliki, menyimpan, mengguna atau meniaga mercun dan bunga api yang dibenarkan. Dalam satu kenyataa Polis Perak mengeluarkan arahan melarang mana-mana individu memiliki, menyimpan, mengguna atau meniaga mercun dan bunga api yang dibenarkan. Dalam satu kenyataa Rating: 0
You Are Here: Home » General » 11/02/2018 — Mercun, Bunga Api Tertentu Dibenarkan Dijual:- Datuk Hasnan Hassan

11/02/2018 — Mercun, Bunga Api Tertentu Dibenarkan Dijual:- Datuk Hasnan Hassan

perakbn Mercun Bunga Api Tertentu Dibenarkan DijualPolis Perak mengeluarkan arahan melarang mana-mana individu memiliki, menyimpan, mengguna atau meniaga mercun dan bunga api yang dibenarkan.

Dalam satu kenyataan, Ketua Polis Perak, Datuk Hasnan Hassan berkata antara mercun dan bunga api yang dibenarkan hanyalah ‘Pop-Pop’ dam ‘Happy Boom’ yang mengikuti spesifikasi yang ditetapkan sahaja.

“Pihak polis akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana individu yang memiliki, menyimpan, menggunakan atau meniaga mercun dan bunga api tanpa kebenaran pihak polis.

“Mana-mana individu yang melanggar peraturan ini boleh dikenakan tindakan di bawah Peraturan 74 hingga 78, Peraturan-peraturan Bahan Letupan 1923,” jelas beliau.

Datuk Hasnan membuat kenyataan itu sempena dengan menjelangnya sambutan perayaan Tahun Baharu Cina pada 16 dam 17 Februari ini.

Copyright © Barisan Nasional Perak. All rights reserved.

Scroll to top