09/01/2018 — Organisasi Kerajaan Negeri, Persekutuan Perlu Bina Kerjasama:- DSD Dr Zambry Abd Kadir Reviewed by Perak BN on . Menteri Besar, Datuk Seri Diraja Dr Zambry Abd Kadir mahu setiap pihak jabatan dan agensi Kerajaan Negeri dengan pihak Persekutuan untuk menjalinkan kerjasama. Menteri Besar, Datuk Seri Diraja Dr Zambry Abd Kadir mahu setiap pihak jabatan dan agensi Kerajaan Negeri dengan pihak Persekutuan untuk menjalinkan kerjasama. Rating: 0
You Are Here: Home » Politics » 09/01/2018 — Organisasi Kerajaan Negeri, Persekutuan Perlu Bina Kerjasama:- DSD Dr Zambry Abd Kadir

09/01/2018 — Organisasi Kerajaan Negeri, Persekutuan Perlu Bina Kerjasama:- DSD Dr Zambry Abd Kadir

perakbn Organisasi Kerajaan Negeri, Persekutuan Perlu Bina KerjasamaMenteri Besar, Datuk Seri Diraja Dr Zambry Abd Kadir mahu setiap pihak jabatan dan agensi Kerajaan Negeri dengan pihak Persekutuan untuk menjalinkan kerjasama.

Elemen itu adalah sebahagian dasar yang ditetapkan dan ia penting dalam memastikan setiap isu dan perkara berbangkit dapat ditangani sebaik mungkin dan

“Saya tidak mahu melihat jabatan persekutuan dan jabatan negeri tidak boleh bekerjasama. Kita berada dalam sebuah negeri, kita perlu beri khidmat kepada negeri. Ini sangat penting.

“Bila kita buat dasar ini ada jabatan tertentu yang saya tidak mahu sebutnya yang mempunyai alasannya itu ini (tidak mahu bekerjasama),” katanya semasa berucap pada Majlis Executive Talk dan Perutusan Tahun Baru 2018 kepada pegawai kakitangan awam, di Ipoh hari ini.

Dalam hal ini, beliau turut merujuk kepada isu penyelesaian kepada masalah pembinaan ladang ternakan haiwan yang telah mengakibatkan ketidakselesaan penduduk.

Sehubungan dengan itu, kerjasama semua pihak dan jabatan dilihat menjadi faktor utama menangai masalah yang dihadapi.

“Kerajaan bertegas berkali-kali akan peripenting kita menjaya kesejahteraan rakyat,” ujar beliau lagi.

Perkara itu antara yang ditekankan Datuk Seri Diraja Dr Zambry dalam ucapannya yang berbentuk pembentangan yang berlangsung hampir dua jam.

Copyright © Barisan Nasional Perak. All rights reserved.

Scroll to top