16/10/2017 — Teksi Minta Daftar Skim Bencana Kerja Pekerjaan Sendiri:- Noorhanita Mohamad Reviewed by Perak BN on . Pemandu teksi atau pekerja seumpamanya diminta berdaftar dengab Skim Bencana Kerja Pekerjaan Sendiri dengan tujuan memastikan kemudahan mereka pada hari kelak. Pemandu teksi atau pekerja seumpamanya diminta berdaftar dengab Skim Bencana Kerja Pekerjaan Sendiri dengan tujuan memastikan kemudahan mereka pada hari kelak. Rating: 0
You Are Here: Home » General » 16/10/2017 — Teksi Minta Daftar Skim Bencana Kerja Pekerjaan Sendiri:- Noorhanita Mohamad

16/10/2017 — Teksi Minta Daftar Skim Bencana Kerja Pekerjaan Sendiri:- Noorhanita Mohamad

perakbn Teksi Minta Daftar Skim Bencana Kerja Pekerjaan SendiriPemandu teksi atau pekerja seumpamanya diminta berdaftar dengab Skim Bencana Kerja Pekerjaan Sendiri dengan tujuan memastikan kemudahan mereka pada hari kelak.

Menurut Pengarah Pertubuhan Kebajikan dan Keaelamata Sosial (Perkeso) , Noorhanita Mohamad skim berkenaan telahpun berkuat kuasa sejak Jun lalu namun masih yang ramai tidak berbuat demikian.

“Pihak Perkeso menyediakan skim ini untuk pemandu teksi yang bekerja sendiri atau individu yang menjalankan perkhidmatan seumpamanya,” katanya ketika ditemui pemberita di Taiping, baru-baru ini.

Skim berkenaan adalah memberi perlindungan kepada orang berinsurans yang bekerja sendiri daripada bencana pekerjaan termasuk penyakit khidmat dan kemalangan semasa perjalanan berkaitan dengan pekerjaan.

Jelas Noorhanita perlindungan adalah meliputi kemalangan semasa menjalankan pekerjaan, atau semasa dalam perjalanan dari rumah ke tempat kerja atau kemalangan semasa kecemasan.

Copyright © Barisan Nasional Perak. All rights reserved.

Scroll to top